WAT KAN HET AFSCHEIDSJAAR OP SPORTPARK AMSTELWIJCK TOCH VREEMD LOPEN!

04 juni 2020


Iets waar velen ontzettend tegenop zagen; We hebben 2 locaties op Amstelwijck gehad en dan vervolgens toch weer moeten verkassen naar elders. Thialf LTC heeft gevochten voor behoud, maar uiteindelijk toch verloren. “Een tennispark wat past in een woonwijk is voor het huidige Dordrecht een taboe!” We weten dit nu sinds december 2018, dus zo’n 1,5 jaar. Een echte Thialfer gaat dan ook niet bij de pakken neerzitten, wat betekent dat het Thialfbestuur kordaat verder is gegaan richting het zoeken van de juiste fusiepartner, goede vertrekpremie e.d. Iedere Thialfer weet inmiddels, dat DLTC in onze ogen echt de ideale fusiepartner is; gelijk aantal leden, financieel gelijkwaardig, een park van 9 jaar oud, centraal gelegen, maar ook een tennisclub met veel ambitie. Ook zij willen door deze fusie er een prachtig modern, goed geoutilleerd, tennis- padelpark van maken. Iedereen begrijpt, dat dit niet 1, 2, 3 gaat. Daar moet echt veel werk voor verzet worden. Al een half jaar is er de Stuurgroep DLTC-Thialf actief en na de zomer gaan we met alle ondersteunende commissies aan de slag. We doen dan ook een beroep op ALLE leden om, zo veel mogelijk, hier loyaal aan mee te doen; 

DLTC-Thialf moet DE tennis- padelclub worden, waar iedere Thialfer en DLTC’er zich senang bij voelt! Een waar feest om daar te tennissen/padellen! Het is dan ook onze nadrukkelijke wens dat iedere Thialfer, ook rustende leden, meegaan naar de nieuwe club. Waarom: Thialf LTC was/is altijd een vriendenclub geweest, begaan zijn met een ander en …. je vrienden laat je toch ook niet in de steek? Bij mij thuis, in de tuin, hangt het bord: The best antiques are old friends! Dus ……… laten we zuinig zijn op elkaar.

We hadden voor 2020 een groots afscheidsjaar voor ogen; veel toernooien, feesten en activiteiten. Iets waar Thialfers goed in zijn! En dan komt plotseling het Corona-virus om de hoek kijken en de gehele samenleving ligt nagenoeg stil. Een verlaten tennispark, 1,5 meter afstand en de sfeer was geheel weg. Zo’n aangepast afscheidsjaar had natuurlijk niemand voor ogen en doet alle Thialfers verdriet. Thialf LTC nu 59 jaar jong en dan geen grote toernooien, feesten e.d. Het is helaas niet anders! Gelukkig komt er steeds meer ruimte om te kunnen tennissen en gaat n.a.w. het clubhuis 1 juli a.s. ook weer open, maar massabijeenkomsten: open toernooien met publiek langs de baan en feesten met velen in “kleinere” ruimtes blijven mogelijk nog lang taboe! Zodra er enig lucht is, pakken we direct onze kansen! Aan een echte Thialfer zal het beslist niet liggen!

Zoals we nu weten zal de clubhuisontmanteling vanaf 1 oktober a.s. plaats gaan vinden, want uiteindelijk moeten we 1/1/2021 Sportpark Amstelwijck verlaten hebben. De najaarscompetitie eindigt met evt. uitloop uiterlijk 15/11, alles onder voorbehoud natuurlijk van de Corona-situatie.

Onze fusiepartner DLTC is al zo vriendelijk geweest om aan te bieden, dat alle Thialfers vanaf 1/10/2020 welkom zijn op hun park. Meer info volgt later. In april 2021 hopen we bij de opening DLTC-Thialf ook je KNLTB (toegangs)pas te kunnen gebruiken, zoals we gewend zijn. DLTC werkt nu nog met een ander sleutel- druppelsysteem.

Voor nu: Ga lekker weer de baan op en laat je Thialfgevoel herleven. Het bestuur kijkt al uit naar de opening en alle activiteiten/feesten/toernooien op ons prachtige “nieuwe” park DLTC-Thialf. See you.

Bij vragen/opmerkingen; mail of bel naar:

Namens het bestuur, Sybe de Lint (voorzitter) 06-28069928 [email protected]

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 78 618 4998

Thialf L.T.C.

Laan van Londen 1600
3317 DA Dordrecht